Hur är det att vara sångare i ett band?

Många människor spenderar sin barndom att drömma om sitt idealiska yrke. Vissa strävar efter att vara sportproffs, medan andra vill bli filmskådespelare. Vissa vill resa till stjärnorna som en astronaut, medan andra vill segla bland molnen som pilot. Men en av barnens mest vanliga fantasierna är att bli en rockstjärna, en ledande sångare i ett band. Omringade av galna fans i en packad arena, alla skriker ditt namn och bekräftelse kommer från var och en runt, hålls upp till din ära, allt är en dröm som går i uppfyllelse.

Så här vill vi ta dig igenom erfarenheten av hur det känns att vara en sångare i ett band. Vad det innebär, vilka utmaningar du står inför, och vad är den faktiska känslan av att vara på scen framför dina beundrare!

 

Din publik och din plats är alltid unik

Som en rockstjärna i ett coverband reser du till många ställen, in och ut ur landet. När du spelar på olika arenor, kommer många människor till dina shower, några för första gången någonsin. De skapar en elektrifierande atmosfär som är energisk och berusande för alla artister! Det är därför nödvändigt att bekräfta dem. Berätta för dem hur underbara det är. Berättade alltid något unikt och lokalt om platsen. Det hjälper till att koppla samman med de personer som har kommit för att se dig uppträda.

Mellan låtar interagerar sångare med publiken. De förstärker spänningen, ibland delar de fakta om den låt som de ska köra. Detta skapar en personlig koppling och det är det som gör närvaron hög och kvällen minnesvärd.

Sångare är också artister. De känner till scenernas nyanser.

De mest framgångsrika coverbanden i Göteborg är de som är brinnande artister och vet vad som krävs av dem. De känner till publiken bra och kan mäta exakt vad de vill ha och vad som kommer att bli väl mottaget. De uppmuntrar folket att klappa med eller sjunga med, och när kören sjunger vinklar de mikrofonen mot folket så att de kan delta.

De fortsätter också att flytta på scenen och byta positioner, så att alla kan se dem utföra och få valuta för sina pengar. Dessutom postar de aktivt på sociala medier, inklusive videor och selfies under showerna. Det taggar människor när de ingår i en selfie av sångaren på scenen!

 

Sångare är inte soloartister. De tar hand om sina bandmedlemmar också.

Sångare kan ha strålkastare på dem för det mesta, men de är alltid medvetna om sina bandmedlemmar. I början av showen gör de en introduktion av alla medlemmar av bandet. Under uppträdandet, när en medlems solo kommer upp, uppmuntrar de och hyser upp det medan strålkastaren är på sin kollega.

När det finns en paus mellan låtarna, pratar sångaren om värdet på ditt band, och till och med arrangörerna och sponsorerna till evenemanget.

Sångare är de människor som löser problem på scenen

Annat än deras främsta roll, är sångare också kända för att hantera några misstag och brister. Om det uppstår några misstag under uppträdandet eller om det uppstår några tekniska fel, löser de saker och håller showen igång. De ser också till att energin inte går ner i slutet av en lång och ansträngade show, och showen slutar på en hög nivå för fansen.