Topp 10 båttillbehör du måste ha

Att äga en båt är ett stort ansvar. Att äga rätt redskap och tillbehör till båten är ännu viktigare för båtägaren. Om du är relativt ny för båtliv, skulle du behöva hjälp med att montera båten med lite redskap och tillbehör och du vill inte glömma någonting.

Några av de punkter som anges här är nödvändiga på en båt, medan vissa bara rekommenderas, och resten är mycket användbara. Vänligen gå igenom listan och uppfyller dina krav före din nästa sjöresa.

 

1) Flytvästar

De första och viktigaste båttillbehöret är flytvästar. Tekniskt rekommenderas att du ignorerar ditt minimikrav och istället matchar båtens maximala kapacitet med flytvästar. På så sätt täcker det ifall du har extragäster på båten som behöver hoppa i vattnet.

 

2) Livboj

Nästa viktiga föremål på vår lista över viktiga båttillbehör är en livboj. Tekniskt sett är detta också ett rättsligt krav på de flesta ställen. De kommer normalt i två olika stilar; antingen en kastbar ring eller en kastbar kudde. Ringen är den traditionella versionen som kan ses på många stora fartyg, men den vanligaste versionen är den kastbara kundden. Den består av en kvadratisk formad kudde med två remmar. Den har en skumkärna som många traditionella flytvästar även har.

 

3) Brandsläckare

Den tredje föremålet på listan är en brandsläckare. Brandsläckare är standardkrav på alla båtar med en motor. Det finns olika storlekar av släckare beroende på båtens typ. Vissa båtar har ett brandsläckningssystem i motorrummet, men det är alltid klokt att ha en separat handhållen brandsläckare.

 

4) Horn

Nästa på vår lista över de bästa tillbehören på din båt är ett horn. Vissa båtar kommer med inbyggda horn, men inte alla. Ett lufthorn gör ett fantastiskt jobb att uppmärksamma andra båtfolk i nödsituationer.

 

5) Första hjälpenlåda

Det är en nödvändighet att bära ett förstahjälpskit på båten med dig. Det finns en bra chans att du kan resa till ett avlägset område. Detta leder till att du befinner dig långt ifrån medicinsk hjälp vid nödsituationer. Du vet aldrig vad som kan hända på vattnet, så det är bättre att vara säker än förlåt.

 

6) Rep

Det kommer att finnas många situationer där du måste använda rep som båttillbehör. Därför är det en bra idé att hålla flera av dem ombord. Om du är förankrad tillsammans med andra båtar, kanske du vill ansluta dem. Om din båt har mekaniska problem och behöver bogseras, behöver du ett rep som ska fästas på din bogserbåt.

 

7) Ankare

Ett ankare är ett måste ha på din båt. Förutom att släppa ankaret i en vik eller på stranden för att säkra din båt på plats, finns det också säkerhetsskäl. Om du har mekaniska problem och befinner dig inför en ström, kan båten dras in i strandlinjen, mot bergväggar eller andra faror. Då ska du släppa ett ankare och hålla båten på plats tills hjälp kommer. Ett fint urval av ankare kan du hitta på Båttillbehör Stockholm

 

8) GPS

En GPS-enhet kan vara så användbar i många olika situationer. De kan hjälpa dig att navigera i okända vatten. Du kan även ställa in waypoints för att visa din väg ut och följa dem in igen. Detta är särskilt användbart med nattbåt.

 

9) Telefonladdare

Våra telefoner har blivit en integrerad del av våra liv och det är därför viktigt att ha en 12-volts laddare ombord som kan ladda alla telefoner.

 

10) kylare

Glöm inte att ta en kylare. Du kan inte njuta av båtlivet utan kylare på däcken. Var noga med att lagra mycket vatten och vätskor i kylaren, eftersom solen verkligen kan torka ut dig om du inte är försiktig.