Jag har en kompis som heter Stefan som driver en inredningsfirma som det går väldigt bra för. Dom har bland annat gjort Spotifys hela kontor, ett helt galet stort projekt, med lite högre budget än vad kanske jag har.

Det man ska tänka på, om man har budgeten, är att välja en bra inredningsarkitekt. Det gör jättestor skillnad, även om man inte har budget att lägga asmkt så bara att få en färgkombination, typ en manual på sånt är värt väldigt mycket. När vi skulle inreda lägenheten hemma blev det lite ” jag gillar si ” och ” jag gillar så “, dvs man blandar massa stilar som egentligen inte hör ihop. Det är givetvis inget fel med det. Men det kan bli lite spretigt i i intrycket. När man har en bra inredningsarkitekt så får man liksom ett tema och samma feeling överallt, och det spelar ingen roll om man vill ha det lantligt eller modernt och minimalistiskt.

Saker man kan tänka på är att bestämma vilken stil man vill ha såklart. Och sen verkligen hålla sig till det. Som på bilden här ovan t.ex så är det ett enklare skandinaviskt tema med lite shabbyfeeling med dom slitna möblerna osv. Det är en jättesnygg kombo. Vill man ha hjälp med vilken stil man är så kan man alltid göra detta inredningstest.

En stil jag älskar är Scandinavian Concrete. Det är rent, snygga linjer och minimalistiskt i många fall.

När jag letade inredningsarkitekt i Stockholm så hittade jag Stefan och han har hjälp mig massor, både på jobbet och i vår lägenhet. Det gör verkligen brutal skillnad. Iaf, det som kännetecknar scandinavian concrete är typ att det är tre, betong, glas och inte så mkt textilier. Det är lixom några få snygga designmöbler i ett sammanhang med lite mer minimalistiska saker och ganska råa material. Man kan slänga in lite färgglada kunddar m.m för att komplettera denna look. Man kan även måla golven typ svarta eller vita i denna stil som ni ser på bilden här ovan. Det är läckert.

Betong är ju ett väldigt bra material också att göra saker själv i, det kräver ju typ att man har ett bra garage eller liknande då det ska torka i 400 år typ för att få det härdat och riktigt najs. Min kompis Aaron har gjort ett jättesnyggt bord i betong.

Jag hoppas ni tyckte detta inlägg om inredning va lärorikt och att ni blir inspirerade att göra fint själva hemma. Jag är supersugen på att göra om lite hemma, men allt kostar ju pengar och det växer ju inte på träd tyvärr. Men det man kan göra är ju att göra lite i taget så får sitt hem växa fram i en naturlig takt. För oss ska det nog börja med att vi kommer folijera om våra köksluckor och lådor.

 

Hej hopp!

 

//C