Inledning:

Halloj alla glada matälskare. Är det nånting jag älskar, så är det mat, i alla former typ. Mina två favoriträtter sen länge är nog hamburgare och sushi. Helst inte samtidigt. Men dom båda tillför nånting till mina kulinariska värld.

Hamburgare

En riktigt bra burgare ska ju ha finaste köttet på högrev, gärna hängmörat enligt den gamla tabellen. Ska man köra lite mer vegetarisk hamburgare så tycker jag nog att halloumiburgare är det som funkar för mig. Jag gillar även enkla NY-burgare. Alltså som bara har typ en slice ost på och inget annat. Men då måste köttet som sagt vara sjukt bra. Några bra ställen i Sverige tycker jag är Phils Burger, rätt okej prissättning och köttet är ganska najs. Inte lixom världsklass men för priset (typ 110kr) så tycker jag verkligen att det levererar. Jag brukar ta deras tryffelburgare med Jalapenios. Ingredienserna på en sån burgare är Cheddarost, karamelliserad lök, tryffelmajonnäs och sen då själva brödet och burgaren. Jag tycker den är suverän, drar i mig en sån i veckan tror jag iaf.

Om man är lite mer plantälskare sådär så har dom fått in en ny som heter The Beyond Burger som tydligen ska vara himla bra. Ingredienserna i en sån är Plantbaserat ”kött”, cheddarost, lök, pickles, senap, och ketchup. Min kompis Christopher som driver podcaststudiostockholm.se har käkat den några gånger och den ser jäkla najs ut ändå.

Sushi

Sushi är ju verkligen nånting helt annorlunda mot hamburgare. Men tycker båda har sin plats verkligen. Jag hade sushi som bakismat under en längre period i livet, mycket märkligt. Men det kanske har att göra med att det är ganska mycket socker i riset samt att det har lite styrka också i wasabin som jag föredrar när man ligger halvt inför döden och är bakis.

Ett ställe jag käka på som ligger ganska nära där jag bor är en jättebra sushirestaurang på Lidingö. Deras kok var tidigare sushikock på bland annat Yasuragi. Och där har dom ju riktigt bra mat, dom är ju kända för det liksom. Jag brukar ta lite sköna rullar, typ 12st California rolls tycker jag gör jobbet så sjukt najs. På Sushi Lidingö gör dom helt fantastiska rullar, asså man kan dra i sig typ 400st om man är riktigt hungrig, det kostar ju en del då, och kocken får jobba en hel del men det är sjukt najs på nå sått. Nigiri är också väldigt najs, och även en blandad plate med typ massa olika sorters tycker jag är helt amazing. Ett annat ställe som har sjukt bra Sushi är East på Stureplan, lite dyrare där dock men väldigt trevligt.

Summering:

Hamburgare och sushi är två helt olika saker, men helt underbara i sin egna plats. Ska man käka sushi så rekommenderar jag stället jag skriver om här uppe, och ska man käka hamburgare så ska man inte missa typ Phils Burger eller liknande ställen som poppar upp lite här och var. Hoppas ni gillade detta inlägg, kommentera gärna om ni vill det och har ni nå önskemål på vad jag ska skriva om nästa gång så let me know så löser jag det.

//Skål, god spis och godnatt!