Laddstolpe eller laddstation

Det är egentligen ingen skillnad på det. Kärt barn har många namn brukar man ju säga. Den nya framtidens elbilar kliver ju fram i större utsträckning ju fler dagar som går.
Det blir mer och mer vanligt att man installerar laddstolpar, laddstationer och laddplatser i allt från företag till privatpersoner.

Här är ett tips på några som installerar laddstation i bostadsrättsförening.

Mer vanligt i Stockholm

Det börjar också bli väldigt vanligt att bostadsrättsföreningar installerar laddstolpar i sina garage för medlemmarna att hyra. Det är visserligen en stor investeringskostnad men det brukar föreningarna ofta få tillbaka genom förhöjd garagehyra, plus att man slår på förbrukad el på avgiften.
Jag ser det som en bra investering för det uppmanar fler och fler att köpa elbil nästa gång de byter upp sig. Rent miljömässigt så är det ju strålande. Varför köra runt i en bil som drar jättemycket bensin eller diesel när du kan få det för några kronor per mil om du använder elbil.

laddstation monterad i gräset

Tekniker går ju sakta men säkert framåt också så det blir både billigare med elbilar samtidigt som det lättare att ladda sin bil.

Man kan ju också installera laddstolpe, laddstation eller laddplats hemma men då får man inte bidrag för detta av staten. Bidraget kan man endast få om man är ett företag eller bostadsrättsförening.
Att staten finansierar en del av det är superbra eftersom det är en ganska kostsam installation att göra. Det måste ju vara en behörig elektriker som driftsätter sakerna. Här kan man läsa mer om det.

Säkerheten är viktig även utanför bilen

Och det är viktigt att man som företag eller privatperson är noga med vilka man väljer som leverantör. Man måste till exempel använda rätt saker för att det fungera som det ska. Och att du har rätt saker till din elbil. Och självklart att en elektriker gör själva elarbetet korrekt så det inte uppstår några skador, detta så klart för garantins skull.

Vill man så kan man ju självklart montera sakerna själv och bara beställa in en elektriker som gör eljobbet, det är verkligen att föredra.

Framtiden

I framtiden räknar Stockholm med att det kommer finnas över 150.000 elbilar. Detta ställer ett stort krav på staden att det ska finnas laddplatser till alla. Oavsett om det är på jobbet, hemma eller på stan.

Jag tror att detta är helt rätt väg att gå och att Stockholm Stad ligger i framkant på detta. Jag menar, vi är ju en stad med god ekonomi så att byta upp sig till en elbil är inget konstigt.

installerad laddstolpe vid Bromma Blocks

Här är en bild på en laddstation vid ett köpcentrum.

Det är visserligen dyrt att köpa en Tesla men det finns ju andra märken man kan åka runt i, man behöver ju inte köra värstingåken. Nästan alla bilmärken har ju en elbil att erbjuda. Och utan det så tror jag att man tappar väldigt mycket på marknaden som bilmärke och bilhandlare.

När jag väl skaffar körkort så kommer jag nog direkt att köpa en elbil. Jag ser ingen anledning till att inte göra det. Då håller man sig även i framtiden vilket känns bra. Och det är så klart rätt tänkt om man är miljömedveten.