Brädgård

Mitt första möte med en brädgård, var när jag var lite och bodde i Odenslunda i Upplands Väsby. Ibland på kvällarna så drog jag och min kompis till brädgården som låg nära Södervikskolan och snodde plankor till vår koja. Man kröp under porten dom hade, så gick man inte och tog det man kunde. Jag har på senare tid insett att dom förmodligen inte brydde sig då vi bara tog plankor ifrån nån hög med massa korta bitar, så det kanske var deras sätt att få bort allt skit ifrån brädgården. Men hur som helst så hjälpte det ju oss rätt ordentligt med kojbyggandet. Vilket på den tiden var ett stort nöje. Brädgården va ganska standard, massa brädor överallt och sånt, typ som byggmax är nu fast det är typ 500ggr sämre och mindre. Men på den tiden, typ 1992 så fanns inte alla feta kedjor, utan man då var det mest lokalt folk som hade företag, vilket var najs.  Man kan läsa lite mer om just denna gamla brädgård på Upplands Väsbys Hembygdsförening.

Trädgård

Vi har under den större delen av mitt liv bott i lägenhet, både jag och min mamma och jag och min pappa. Men en gång bodde jag och mamma i hus ute i Vallentuna. Där hade vi en trädgård på 5000 kvadrat. Vi hade en sån där gräsklippare man sitter på. Jag tyckte det va skitkul att åka runt på den. Även fast jag hade brutal gräsallergi. Vi hade ingen trädgårdsfirma så vi fick fixa allt själva. Typ rabatterna, klippa gräset, all anläggning osv. Nu orkar man ju ingenting så att ha en bra trädgårdsskötsel i Stockholm  hade ju absolut kunnat vara något. Vi fick flytta ifrån Vallentuna, men det hade inget att göra med trädgården, det var rätt mekkigt att vara 14 år och bo jättelångt ifrån alla kompisar. Mamma jobbade på familjeföretaget då och hade ganska flexibla arbetstider.

Slutsats

Det är helt klart en väldigt stor skillnad på trädgårdar och brädgårdar. Dom har egentligen ingenting gemensamt, förrutom att vill man ha hjälp med bevattningsanläggning i Stockholm kan man kika in en firma som gör sånt, och behöver man hjälp med typ att köpa plankor så kan man kika in typ Byggmax eller nåt liknande. Oavsett vad kan man ha riktigt kul med båda, det är iaf en sak som är helt säkert.