Vad är skillnaden?

Det är stor skillnad på fillers och botox. Om man t.e.x säger att nån har för mkt botox i läpparna så är det ute och cyklar minst sagt. Det är två helt olika behandlingar. Botox är ett muskelavslappnande medel man har för att musklerna ska slappna av, kort och gott. Man ser inte ens nåt resultat förrän efter några dagar, typ tre och fyra. Och man använder inte ens botox för att fylla läpparna, så det argumentet kan man släppa direkt.

Botox?

Några användningsområden för migrän, som många inte känner till är att det kan behandla när man har galet mycket svettningar, det kan behandla migrän, för dom som har kronisk migrän alltså. Det går även att behandla om du har problem med tänderna, typ gnisslar mycket och så.  Och även om du har problem med att pissa på dig eller har typ spasmer etc, då kan man få botox som lindrar alla dessa åkommor väldigt bra. Så det finns inte bara i skönhetsbranschen som många tror.  Och botox är faktiskt ett produktnamn, alltså ett läkemedel, inte en behandling. Det finns många olika preparat, och alla används inte för att släta ut rynkor som många tror.

Fillers?

Filler är en sörja baserad på hyaluronsyra, det används för att typ bygga upp förminskad volum, man kan även få huden att se mer föryngrad ut med te.x. släta rynkor m.m. Det finns även s.k skin boosters och sånt som man kan skaffa på kliniker som jobbar med botox. Dom vanligaste områdena man använder botox på är händer, ansikte och hals. Det är mer populärt då man ser resultatet direkt efter behandlingen, till skillnad mot då botox där det tar några dagar. Om du t.ex har djupa linjer runt ögonen med mera så är fillers nog helt rätt för dig. Det är också väldigt bra ifall du har fula ärr ifrån olyckor eller dylikt som du vil släta ut och göra finare.  Det går även att blanda behandlingar av olika medel så man blir ännu finare.

Saker man bör tänka på är att resultatet inte är permanent, och har man känslig hud och sånt så kan man få lite fula blåmärken, och även lite svullnad. Och vem som helst kan i stort sett ge fillers, och resultatet är därför helt baserat på hur bra personen är som ger behandlingen.

Fördelarna i stället då är att man kan få lokalbedövning, en person som sen är skicklig kan få dig att se ut lite hur du vill, dvs gå inte till nån klåpare. Det blir vackert, på ett naturligt sätt.

Botox mot migrän

Har man mer än typ 3 anfall i månaden så kan man ansöka om att få botox på klink mot detta. Min tjej Celina har det t.ex. Hon går och får botox nån gång i månaden tror jag. Metoden är tydligen väldigt effektiv sägs det. Man sätter in det på specifika ställen där migränen kan triggas. Det kan ta ända upp till 2 år innan det ger bra effekt, så här får man ha tålamod. Men för Celinas naglar har det verkligen gjort underverk. Och läkare är enligt lag skyldiga att informera om botox mot migrän.